Wednesday, April 13, 2016

薄皮虾卷

那天在马来组群看到这食谱(Cucur Udang Bersalut Kulit Popia)

觉得不错,就试试煮看,食谱里面有韭菜,家里没有,


就直接跳过了,不错吃。


食谱来自:Resipe Kek &Pudding

Cucur Udang Bersalut Kulit Popia
Sumber : FB Aisy Afiza
Lagi koleksi resepi kami di Daridapur.com
Bahan2
Kulit popia (potong halus)
Serbuk roti (sy guna warna putih)
Tepung
Udang
Daun kucai
Cili merah
Telor
Air suam
Serbuk kunyit
Garam
Cara Buat :
1) Satukan je semua bahan ke dlm mangkuk...kecuali serbuk roti dan kulit popia
2) Dlm pinggan lain gaul kn serbuk roti dgn kulit popia
3) Bancuhan tepung tak pekat sgt...tak cair sgt ye
4) Amik sejemput tepung dan pastikan ada seekor udang kt dlm ye...nme pun cucur udng kn..opkoss kne ada udang...haha lps tu terus je gaul atas kulit popia td
5) Salutkan dengan kulit popia
6) Pastikan minyak btol2 pns dan goreng hingga garing
7) Goreng sehingga garing

No comments:

Post a Comment